vineri, 17 septembrie 2010

Beneficile Kefirului

Chefir, lapte acru (Kee-fer) este o băutură fermentată, lapte probiotic din caucaz din muntii Fostei Uniuni Sovietice. Chefir nume vag tradus înseamnă "plăcere" sau "bun simt". Datorită proprietăţilor sale de sănătate promovarea, chefiru a fost considerat o dată un cadou de la zei. Este acum redescoperit şi recunoscut pentru numeroasele sale benefici de sănătate . Chefir, lapte acru poate fi cel mai bine descris ca un fel de iaurt lichid, spumant, cu aroma sa proprie distinctă şi delicioasa uşoară, dulce naturala, cu gustul  sau unic . Spre deosebire de iaurt, care este creat din lapte prin adăugarea de anumite bacterii lactice, chefir se face prin combinarea lapte cu un vârf de cuţit de seminţe de chefir ". Cantitate mică de dioxid de carbon, alcool şi compuşi aromatici produse de culturile dă chefir acidulitatea sa distincta si gustul sau unic. Chefir, lapte acru, de asemenea, conţine polizaharide unice, care poate fi responsabil de unele dintre beneficiile sale de sănătate. În Statele Unite majoritatea magazinelor naturiste vinde chefir. Spitale din fosta Uniune Sovietică utilizeaza Kefirul  pentru a trata anumite boli, cum ar fi boli alergice, tulburari metabolice si digestive, TBC, dereglărilor gastrointestinale,cancer  şi  aterosclerozei, de asemenea, este cunoscut pentru a stimula sistemul imunitar, creşte digestia lactozei şi a inhiba tumorile, ciuperci, şi agenţi patogeni - inclusiv bacteriile care cauzează  de cele mai multe ori ulcer după cum ştiţi probiotice sunt utile împotriva  infecţiilor, afecţiunilor inflamatorii, alergiilor alimentare, astm, eczeme, cancerul de intestin ,consumul de chefir avea de asemenea să fie asociată cu longevitatea din Caucaz fapt demonstrat de savanţii.
Savanţii au observat beneficiile digestive ale aportului de Kefir asupra sănătăţii şi longevităţii şi datorita componentelor sale antioxidante, anticancerigene şi bacteriostatice.
Echipele de cercetare diverse din toata lumea a încurajat rezultatele aduse de chefir asupra sănătăţii . Cel mai multe metode de cercetare au fost executate în vitro atât pe animale cat şi pe subiecţi umani .
Studiile recente asupra consumului de Kefir au arătat şi demonstrat proprietăţile antitumorale şi antimutagenice acest lucru datorându-se substanţelor existente în granula de Kefir (imidazolinei)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu